قند خون در افراد سالم چگونه است ؟ در بدن افراد سالم کربوهیدرات ها از طریق هضم شکسته می شوند تا حدی که به صورت قند یا گلوکز توسط سلولهای غشای مخاطی روده کوچک جذب شده و در خون آزاد می شوند. خون ابتدا گلوکز را به کبد و سپس به سلولهای جداگانه اندام ها و بافت ها منتقل می کند. اگر گلوکز وارد خون شود ، سطح قند خون بالا رفته و لوزالمعده انسولین بیشتری آزاد می کند. انسولین اطمینان می دهد که گلوکز به عنوان اهدا کننده انرژی به داخل سلول ها هدایت می شود و این باعث می شود سطح قند خون دوباره کاهش یابد. همه سلول ها گیرنده های انسولین زیادی در سطح خود دارند.
مقالات آموزشي سايت آکومد
انسولین “کلیدی” است که سلولها را از نظر گلوکز باز می کند. گلوکاگون ، آنتاگونیست انسولین ، به طور فزاینده ای توسط لوزالمعده آزاد می شود ، اگر قند کمی در خون وجود داشته باشد گلوکاگون باعث می شود که گلوکز بیشتری در کبد تشکیل شود و در خون آزاد شود ، در نتیجه از افت قند خون جلوگیری می کند. به دلیل فعل و انفعال دو هورمون مخالف ، بدن به طور معمول قادر به تأمین گلوکز ، یعنی انرژی ، بدون نوسانات زیاد به بدن است. قند خون در افراد مبتلا به دیابت چگونه است ؟ دیابت نوع ۲ به آرامی و معمولاً طی سالهای متمادی ایجاد می شود. در مراحل اولیه بیماری ، سلولهای پانکراس هنوز انسولین کافی تولید می کنند. با این حال ، با گذشت زمان ، سلولهای عضلات ، کبد و بافت چربی نسبت به انسولین (مقاومت به انسولین) حساسیت کمتری پیدا می کنند. این بدان معناست که هورمون کمتر و کمتر قادر به انتقال قند از خون به سلولها است. به عنوان یک “پاسخ” ، پانکراس سعی دارد این اختلال را با افزایش تولید انسولین جبران کند. میزان انسولین در خون افراد مبتلا می تواند در این مرحله از بیماری طبیعی باشد ، حتی گاهی اوقات افزایش می یابد. در ابتدا ، افزایش بیش از حد و طولانی مدت قند خون پس از مصرف کربوهیدرات ها (اختلال در تحمل گلوکز) وجود دارد. در این مرحله ، دیابت نوع ۲ همراه با ورزش است ، کاهش وزن و در صورت لزوم ، قرص های اضافی اغلب هنوز به خوبی کنترل می شوند.